20 Şubat 2007 Salı

"Takva" Filmi Ödül Aldı



Özer Kızıltan'ın "Takva" adlı filmi, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 57. Berlinale Film Festivali'nde, "Panorama" bölümünde geleneksel olarak ödüller veren bağımsız jürinin "Fibresci Ödülü"nü kazandı.

Festivalde, "Altın Ayı" ödülünü Çinli yönetmen Wang Quan'ın "Tuya'nın evliliği" isimli filmi kazandı. Film, Moğolistan'da zor şartlar altında yaşayan ve bağımsız olmaya çalışan bir kadının hikâyesini anlatıyor.

"Gümüş Ayı" ödülü ise ünlü sinema yıldızı Robert de Niro'nun yönetmenliğini yaptığı CIA'yı konu alan "İyi Çoban" adlı film ve bu filmde rol alan oyuncu ekibine, olağanüstü oyunlarından dolayı verildi.

En iyi oyuncu dalında "Gümüş Ayı" ödülü de Christian Petzold'un "Yella" adlı filminde kapitalist sistemde şansını arayan, ancak başarısız kalan eski bir Doğu Alman kadını canlandıran Nina Hoss'a verildi.

"Beaufort" adlı İsrail filminin rejisörü Joseph Cedar da en iyi rejisör dalında "Gümüş Ayı" ödülüne layık görüldü.

"Jüri Büyük Ödülü" de Ariel Otter'in "Diğeri" adlı Arjantin filmine verildi.

Özer Kızıltan'a "Takva" adlı filmine verilen ödülünden dolayı tebrik eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diler, daha nice ödülleri yakalamasını temenni ederim...

Ertan Yurderi
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl yazımı beğendiniz mi? Yorum bırakarak benim gelişimime katkıda bulunabilirsiniz... Şimdiden katkınız için teşekkürler... Sevgiler ve saygılar... Ertan Yurderi (kocayurek)