17 Nisan 2011 Pazar

YGS şifre stresi intihar ettirdi



Doğan Haber Ajansı dün öğle saatlerinde, YGS sınavının stresiyle bir gencin intihar ettiği haberini geçti... Bu haberi gören gazete siteleri bunu ancak alt sayfa haberlerinde yayınladı ... Bence bu haber bugünün en önemli manşeti olmalıydı... ( Bknz)

İşte DHA'nın geçtiği o haber:

Nevşehir merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yavuz Selim Caddesi üzerindeki iki katlı evde ailesi ile birlikte yaşayan 19 yaşındaki İsmail Paslanmaz, iddiaya göre ailesine ders çalışacağını söyleyerek, üst kattaki odasına çıktı. Kapıyı içeriden kilitleyen Paslanmaz, odadaki telefon kablosuyla kendini tavana asarak canına kıydı. Oğullarından bir süre haber alamayan ailesi durumdan şüphelenerek odasına gittiğinde, kapıyı açamayınca durumu polise bildirdi.

Eve gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri kapıyı zorlayarak açtıklarında, İsmail’in tavana asılı cansız bedeniyle karşılaştı. Ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirirken, İsmail Paslanmaz’ın girdiği YGS’deki şifre tartışmaları nedeniyle bunalıma girdiği, ayrıca kız arkadaşıyla da tartıştığı için intihar ettiği öne sürüldü.


Şimdi TV'lere çıkıp ÖSYM Başkanı'nın açıklamalardan "TATMİN" olanlara sormak lazım..

Bir can daha gitti. Geri de gelmeyecek... Hâlâ "TATMİN" olmaya devam ediyor musunuz?

"TATMİN" olmanızın rehaveti üzerinize çökmüşken, bu intihar olayından sonra yine medya karşısına çıkıp "Bu çocuk bizlerin yüzünden intihar etti. Kabul ediyoruz. Şimdi bizler de topluca istifa ediyoruz" der misiniz?

Bugüne kadar KPSS'deki kopyanın hesabını veremeyen sizler, bugün YGS'deki şifre olayının hesabını nasıl vermeyi düşünüyorsunuz?

Aldığınız bu veballerin altından nasıl kalkacaksınız?...
 
Artık SİZ'lere söylenecek sözlerimiz bitti, dilimizi damağımızı kuruttunuz...

Vicdan ve merhamet duygularınızı (şayet varsa) o bedenlerinizin içinde nasıl taşıyacaksınız?

Bu ülke gençliğinin geleceğini karartmıyor musunuz?

........
 
Ertan Yurderi

1 yorum:

  1. Siz söylenecek herşeyi söylemişsiniz,ağzınıza sağlık.

    YanıtlaSil

Nasıl yazımı beğendiniz mi? Yorum bırakarak benim gelişimime katkıda bulunabilirsiniz... Şimdiden katkınız için teşekkürler... Sevgiler ve saygılar... Ertan Yurderi (kocayurek)