26 Mayıs 2011 Perşembe

"Ne Şeriat, Ne Darbe, Kafası Güzel Türkiye"


"Ya ya ya, şa şa şa, Danıştay Danıştay çok yaşa !.."

"Ne Şeriat, Ne Darbe, Kafası Güzel Türkiye" ...
 
Yıllardır "Alkolik Tavır" ile tavırlanan gençler, Danıştay'ın bu kararı sonucu mücadelelerini kazandılar galiba ... Söylemleri neydi, bir kez daha kulak verelim seslerine ...


Geçtiğimiz dönemlerde yaşadığımız topraklarda yaratılan halüsyonik kutuplaşmada genç arkadaşlarımızın bir çoğunun soluğu "Cumhuriyet mitingleri"nde aldığı, bir kısmının da merkezde bulunan AKP'nin sözümona demokratik açılımının peşinde gittiğini gördük. 

Ülke o kadar gerildi ki "Ya ondansın ya da bundan" ikilemi ile bize ne kadar "Özgür ve demokratik" bir ortamda yaşadığımız hatırlatılmak istendi.

Farklı inançlara ve kimliklere tahammülsüzlük had safhadaydı.
  
Sonuç olarak halüsyonik şeriat paranoyası ve post-darbe destekçiliğinin karşısına bu atmosferi "ti"ye alan bir slogan ile YOL'a çıktık. "Kafası güzel Türkiye" diye.

Onun için "Tek yol alkol!.." diyoruz...

Evet gençler, burası gerçek Türkiye !.. ... Hem de kafası güzel insanların yaşadığı gerçek Türkiye ... Ne'yi neden yaptığını bilmeyen, kafalarındaki zihniyete göre yönetilen bir Türkiye ...

"Özgürlükler !!! " ve "İ-LE-Rİ demokrasi !!! " adına yapılan her türlü harekete tavırlanan Türkiye'nin gerçek aklıselimleri alkol yasağını ŞİMDİLİK durdurdu durdurmasına da; 12 Haziran sonrası Meclis'ten yeni yönetmelikler çıkar mı çıkmaz mı orası ise GERÇEKTEN muamma... 

Bu muammanın gölgesinde, sloganlarınıza bir fazla ses daha katkımız olsun... Bağırtılarınıza, bağırtılarımızla eşlik edelim: "Ne Şeriat, Ne Darbe, Kafası Güzel Türkiye" ... "Haydi kadehler havaya, şerefe !.." 

Ertan Yurderi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl yazımı beğendiniz mi? Yorum bırakarak benim gelişimime katkıda bulunabilirsiniz... Şimdiden katkınız için teşekkürler... Sevgiler ve saygılar... Ertan Yurderi (kocayurek)