21 Kasım 2009 Cumartesi

Lustral(izm) ve Lustral(ist'lik)




"İzm" meraklısı bir toplumuzdur vesselam...

Peki ne demektir "İzm"?

"İzm" demek, "ideoloji" demektir.
"İdeoloji" de, dünyayı ve toplumu anlamaya yönelik tutarlı bir inanç ve düşünce sistemi demektir.

Hep büyüklerimiz bize öğütlerler ya; "İzm'lere bağlı olmayın". "İzm'ler kötüdür" diye. Boşverin onları...

Biliyorum şimdi ben "İzm" deyince hepinizin aklına şu ideolojiler geldi değil mi?
"Marksizm, Leninizm, Maoizm, Komünizm, Sosyalizm"...

Yok, yok... Size anlatacağım "Lustral(izm)" böyle bir şey değil... Bu bambaşka bir "izm"...

"Kötü" bir yanı falan yok, öyle dünyayı ve toplumu anlamaya yönelik tutarlı bir inanç ve düşünce sistemi de değil, insana tamamen "huzur veren", "sakinlik veren" ve "öfke duygularından uzak tutan" bir "ideoloji" sisteminden bahsediyorum sizlere...

Günde 50 mg'lık bir tableti yuttuğunuzda; ne inanç, ne düşünce, ne gam, ne tasa, ne öfke kalıyor... "Dut yemiş bülbül" misali hemencecik "Sümbül Efendi"ye dönüşüveriyorsunuz...

Akşam yazarı Serdar Turgut da bundan nasibini alanlardan... Her sabah bir tek aldığında kendini bir çocuk kadar masum hissettiğini, krizden mırizden etkilenmediğini, sanki evin havası Feng Şui'yle bezenmiş olduğu için, anormal davranışlarda bulunmadığını söylüyor yazılarında... (bknz: http://www.aksam.com.tr/2009/10/30/yazar/4899/aksam/yazi.html)

Ancak işi iyice azıttığı zaman yani bu hapın üstüne iki duble "dry martini" çektiğinde ne olduğunu da hepimiz biliyoruz... Rana'sını bırakıp, Rojin'i dağa kaldırmayı bile düşünüyor, bu hapın cinselliğini öldürdüğünü bile bile...

Neyse bu ideolojiye ben de kendimi kaptırıverdim ve "Lustral(ist)" oluverdim...

Gerçekten de yararını gördüm diyebilirim...

Ne emekli maaşımın 11 liralık artışına öfkelendim, ne elektriğe, suya bilumum şeye yapılan zamlara tepki verdim, ne tele-kepçekulakçıların beni dinleme tedirginliğim kaldı, ne de "yaş mı da kuru mu hava durumu" diyen Taraf'çı hergelelerin Çiçek-Böcek yakınmalarını kafama taktım...

Hatta bir anda evimizin Şanslı kedisinden sonra neş'esi ben oluverdim...

Aile fertlerim "Oh be dünya varmış, kurtulduk şu sürekli asabı her şeye bozulan heriften" diye sevinirken, ben de böyle bir ideolojinin militanı olduğuma çok seviniyorum ...

Size de tavsiye ederim... Ancak önce bir psikiyatr ordusuna görünmeniz şartıyla...

Şimdi müsaadenizle, Lustralistlik yapma zamanım geldi... Ben gidiyorum, az sonra dönerim...

"Lustrallinin gücü, Lustral'in çekim gücü..."
"Lustrallinin gücü, Lustral'in çekim gücü..."


"Tek yol Lustral'izm... Başka İzm'e geçit yok!.."
"Lay, lay, li lay li lay looooommmm !..."


Ertan Yurderi, 21 Kasım 2009

4 yorum:

  1. canım Kocayürek'İm bi yazdım basmadılar sandım. Lustral alacam bir adet kendimden, kızmayacam :) senin gelişmene katkı için yazayım dedim fazla gelişmişsin zaten ne edeyim? öpeyim, öpeyim :)

    YanıtlaSil
  2. Tamam ben de ne edeyim?
    İstiyorsan
    Öp beni, beni :-))

    YanıtlaSil
  3. Bence bir doktora görünün.İlaçların sağlığınız için çok zararlı olduğunu unutmayın.Bu ilaçlar klinik depresyon , anksiyete gibi ağır hastalıklarda kullanılır.Anksiyeteye sahip bir insan bile bu ilaçları sağlığı için reddedebilir.SSRI sınıfı olan bu ilaçlar tıpça en güvenli kabul edilen ilaç sınıfıdır.Fakat buna rağmen biran önce kurtulmak gerekir.Bağımlılık yapmaz ama yoksunluk sendromu fecidir.Başınız öyle bir dönerki bırakırken.Azalatarak bırkasanız bile.Avrupa ülkelerinde kullanılan doğal alternatifleri için www.besindestekleri.gen.tr yi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ilk olarak uzun yıllar SSRI sınıfı ilaçlar, lustral,cipralex, prozac vs. kullanmış ve kurtulmak için aylarca uğraşmış, doktor kontrolünde başlamış ve bırakmış biri olarak size sadece şunu diyebilirim.

    Eğer bu ilaçları kullanacaksanız;
    1- Bunların size karaciğerinize vücut kimyasınız verdiğiniz zararları gözetmeden hayat boyu kullanın ve mutlu kısa yaşayın. Çünkü ben şöyle bir şey hiç görmedim ilaca başladım çok iyiyim, 6 ay 1 sene veya 2 sene sonra bıraktım artık çok iyiyim iyiki kullanmışım diyenleri. Kullanıldığı sürece gerçekten etki gösteren ve bırakınca aynı kaldığınız psikolojinize hatta birden bu duruma geçtiğiniz için extra mutsuzluğa sebebiyet verirler. Eski sizi anında hissedersiniz, hiç bişi değişmememiştir.

    2- Cinsel yaşamı unutun!! Özellikle ilk başlarda geç boşalmayı sağlasada sonradan tamamen bitirir, asexüel olarak yaşarsınız.

    Size tavsiyem ki gerçekten buna kulak verin, yok iş yeri böyle, eşim şöyle, ailem böyle çok mutsuzum keyif almıyorum vs. gibi hayatın normal sıkıntılarından uzaklaşıp mola vermek için kullanmayın!!!!

    Eğer gerçekte ciddi derecede hayat standartınızı çok ektilecyecek anksiyete, ağır depresyon, panik atak diğer kişilik bozuklukları vs var ise kullanın. Yoksa uzak durun, bırakınca ne dediğimi anlarsınız. Sözlerim çok bilmişlikten veya tahminlerden ibaret olmayıp bir çok istatistiki durum ve bizzat yaşamışlığımdan olup sadece yardım amaçlıdır, karar size kalmış, ilaçlar güzel yapar duygusal düşüncenizi yontup mantık çerçevesinde mutluluğu yaşatır ama ne yazık ki kullandığınız sürece.






    YanıtlaSil

Nasıl yazımı beğendiniz mi? Yorum bırakarak benim gelişimime katkıda bulunabilirsiniz... Şimdiden katkınız için teşekkürler... Sevgiler ve saygılar... Ertan Yurderi (kocayurek)