25 Haziran 2008 Çarşamba

Artık rapor mapor almak yok, herkes askere...


Aslında bu haber askerliğini yapmamış ve askerliğini tecil ettirmek isteyen üniversite mezunlarını çok ilgilendiriyor...

Dün ve bugün gazete ve TV'lerde yayınlanmadığı için daha kamuoyunun haberi yok sanırım böyle bir uygulamadan da... Zaten bu haberi duyanlar da şok geçiriyormuş!..

Milli Savunma Bakanlığı, daha önce 3 gün yapılan sınav ve testlerin süresini 4 yıllık üniversite mezunları için 25 güne çıkardığını açıklayan bir basın açıklaması yapmış...

Bu uygulamaya göre doktor raporu alarak askerden kaçmak artık zorlaşıyormuş...

Daha önce celplerde 3 günlük sınav süresince rapor alarak askerliğini erteleyenler, sürenin 25 güne çıkarılması üzerine bu imkândan da tamamen yoksun kalmış olmuşlar.

Değişikliğe göre, bir sonraki celp dönemine kalmak isteyenlerin en az 25 günlük doktor raporu alması gerekiyormuş.

Sağlık kuruluşlarının verdiği 25 günlük raporlar ise heyet raporu olarak düzenlendiği için böyle bir rapor almak artık zorlaşıyormuş...

Bu uygulama okullardan yeni mezun olmuş ve ev geçindirme derdine düşmüş bir çok kişiyi mağdur edeceğe benziyor...

Bu konuda Memurlar.Net internet sitesinde tesadüfen dolaşırken gördüm bu açıklamayı... Oraya yazılan yorumlar da birbirinden ilginç oraya yazılan yorumları okumanızı ve gençlerin içinde bulunduğu durumu görmenizi isterim...

Şayet İncelemek isterseniz; http://www.memurlar.net/haber/113420/   nolu habere bakabilirsiniz...

İşte bu konuda Milli Savunma Bakanlığı'nın Basın Açıklaması da şöyle...

(http://www.msb.gov.tr/basin/phpscr/aciklamametnigor.php?index=50)

MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

TARİH : 24 Haziran 2008
NO. : 2

323’üncü Dönem olarak, Ağustos 2008 Yedek Subay Celbinde sevke tabi yedek subay aday adaylarının test ve mülakatları, 01-25 Ağustos 2008 (dahil) tarihleri arasında 25 gün süreyle devam edecektir.

Bu dönemde sevke tabi olan yedek subay aday adayları, 01 Temmuz 2008 ile 31 Temmuz 2008 tarihleri arasında bulundukları yere en yakın askerlik şubesinden sevk evrakını alacaklardır.

Bu yasal süre içerisinde askerlik şubesinden sevk evrakını almayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde, 03 Ağustos 2008 (dahil) günü mesai bitimine kadar test ve mülakata katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

Ancak, bu dönemde test ve mülakat faaliyetleri; 04-25 Ağustos 2008 tarihleri arasında mesai bitimine kadar MEBS Okl. ve Eğt.Mrk.K.lığı (Mamak/ANKARA)’nda devam edeceğinden, bu tarihler arasında bulundukları yerdeki askerlik şubesine müracaat ederek sevk evrakını alabileceklerdir. Bu tarihler arasında sevk evrakını alarak test ve mülakata katılmayanlar hakkında tekrar bakaya işlemi yapılacaktır.

1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 63’üncü maddesinde, bakayaların hapis cezası ile cezalandırılmaları öngörüldüğünden, sevke tabi yükümlülerin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için, yukarıda belirtilen yasal süre içerisinde en yakın askerlik şubesinden sevk belgelerini almaları, mazereti olanların ise mazeretinin bitiminde askerlik şubelerine başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.

Sevke tabi yedek subay aday adaylarının, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak istemeleri halinde, http://www.asal.msb.gov.tr/  internet adresinin ana sayfasında bulunan tebliğ niteliğindeki TRT duyurusu metnini incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...
---------------------- 

Askerliğini daha yapmamış üniversite mezunu arkadaşlarımıza duyuralım...
Bakalım onlardan ne ses çıkacak?
Hadi gençler, Uygun adım marş!.. Doğru askere!..

Ertan Yurderi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl yazımı beğendiniz mi? Yorum bırakarak benim gelişimime katkıda bulunabilirsiniz... Şimdiden katkınız için teşekkürler... Sevgiler ve saygılar... Ertan Yurderi (kocayurek)