29 Ekim 2011 Cumartesi

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun .. (Cumhuriyet Yazıları - 2)



Başbakan emir verdi: bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlanmayacakmış! Sebep: Van’daki deprem.

88 yılda bu ülke nice acılar yaşadı; Erzincan depreminde 33 bin, Kocaeli depreminde 17 bin kişi öldüğünde bile Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri iptal edilmedi de BUGÜN NEDEN İPTAL SÖZ KONUSU?

Amaç ölülere saygı, yaşanan acının tüm yurtça paylaşımı ise Cumhuriyet Bayramında davullu zurnalı, dansözlü kutlama yapılmıyor ki!!. Günün anlamının, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunun, milli birlik ve bütünlüğün ne anlama geldiğinin ANLATILDIĞI KONUŞMALARIN YAPILDIĞIN BİR BAYRAMDAN BAHSEDİYORUZ. Bunun VAN’DAKİ DEPREMLE NE ALAKASI var ki törenler, kutlamalar iptal ediliyor anlamakta güçlük çekiyorum.

Kutlamamanın gerekçesi Van depremi olunca adama sormazlar mı “DEPREM GECESİ DE DÂHİL HALA HER GÜN TELEVİZYON PROGRAMLARINDAN eğlence eksik olmuyor. Bunu NEDEN ENGELLEMİYORSUN DA Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladığımız ve bizim en büyük milli bayramımız olan Cumhuriyet Bayramımızı iptal ediyorsun!!.”

“Ecdadımıza küfrediliyor” diye dizi filim hakkında RTÜK’ü göreve çağıran AKP’li milletvekilleri neden bu programların ekranlarda hala yayınlanıyor olması dolayısıyla aynı çağrıda bulunmuyor da BAYRAMIMIZIN KUTLANMAMASINI NORMAL KARŞILIYOR?

Müzik kanalları, eğlence programları, futbol maçları doludizgin devam ederken, ULUSAL YAS İLAN EDİLMEMİŞKEN NE HAKLA milli BAYRAMIMIZ İPTAL EDİLİYOR?

Kaldı ki ulusal yas ilan edilse, bayraklar yarıya inse bile bu durum RESMİ TÖRENLERİN İPTALİNE GEREKÇE OLMAZ.

Cumhuriyet Bayramı bizim milli birlik ve bütünlüğümüzü dosta düşmana gösteren bir kutlama iken bu bayramın, özellikle milli birlik ve bütünlüğe en çok ihtiyaç duyduğumuz terörün hortladığı şu günlerde daha da önem ve ÖZENLE KUTLANMASI GEREKMEZ MİYDİ?

Türkiye Cumhuriyetinin varlığını devam ettirmesini borçlu olduğumuz şehitlerimizin anısına bile bu bayram kutlamasından vazgeçmemişken neden deprem bahane edilerek kutlamalar iptal ediliyor?

Cumhurbaşkanı, valiler, kaymakamlar tebrikleri kabul edecek ama HALKIN İZLEYİP KATILABİLECEĞİ RESMİGEÇİT TÖRENİ OLMAYACAK bu NASIL BİR MANTIK?

Depremi en büyük ulusal bayramımızı iptal edecek kadar önemseyen BAŞBAKAN’IN DEPREMİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ ARAP ŞEYHİNE TAZİYE ZİYARETİNDE GİTMEMESİ DE GEREKMEZ MİYDİ?


Birkaç gün sonra Kurban Bayramı var. Tabi ki Kurban bayramı resmi bir bayram olmadığı için Başbakanın iptal etme yetkisi yok. Ancak bakalım ERDOĞAN “kurban kesmek yerine ona verilecek PARANIN DEPREMZEDELERE GÖNDERİLMESİ” YÖNÜNDE BİR ÇAĞRI DA BULUNACAK MI? Yoksa resmi bayramlar iptal edilirken DİNİ BAYRAMLARA BİR MUAFİYET Mİ UYGULAYACAK?

PEKİ YA HALK SİZİ DİNLEMEYİP KUTLAMA YAPMAYA KARAR VERİRSE, ya ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara akın ederse ve Cumhuriyetimizin en büyük bayramını iptal ettiğiniz için sizi protesto etmeye kalkarlarsa. İZİNSİZ GÖSTERİ YAPTIKLARI GEREKÇESİYLE TUTUKLAYACAK MISINIZ?

Kimse kusura bakmasın; AMAÇ GERÇEKTEN VAN DEPREMİ OLSAYDI ULUSAL YAS İLAN EDİLİRDİ, eğlence programları yayından kaldırılırdı, futbol maçları ertelenirdi, yardım için kesenin ağzını açmayan Arap şeyhlerine taziye ziyaretleri yapılmazdı, bakanlar oraya buraya dış ziyaretlerde bulunmazdı. 

Tüm bunlar yapılmış olsaydı biz de Başbakan Erdoğan depremi bahane edip ulusal varlığımızı ve milli birliğimizi borçlu olduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve şehitlerimizin anıldığı, bugünkü koşullarda yaşıyor olmamızı borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin kutlandığı bayramın iptalinin altında başka bir neden aramayı aklımıza getirmezdik.

Herkese ve her şeye inat “Ne mutlu Türküm diyene” diyebilen ve şehitlerimiz ile Mustafa Kemal Atatürk’ümüze minnet duyan herkesin CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!

YA YOLUNDA YÜRÜRÜZ.. YA BU UĞURDA ÖLÜRÜZ..

Şebnem Özbek, 28.10.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl yazımı beğendiniz mi? Yorum bırakarak benim gelişimime katkıda bulunabilirsiniz... Şimdiden katkınız için teşekkürler... Sevgiler ve saygılar... Ertan Yurderi (kocayurek)